Menu Weselne – 2018

20 października 2017 0

Ślub i wesele to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu.

Ten wyjątkowy dzień wymaga uroczystej oprawy i szczególnego miejsca.

Na tą wyjątkową okazję, przygotowaliśmy dla Państwa specjalną ofertę.

 

Przyjęcia weselne organizowane są na „Sali Letniej”, która składa się z dwóch poziomów:

Parter na którym ugościć możemy do 160 os.

Antresola mieszcząca do 70 os.

(podane ilości są zależne od rodzaju stołów)

 

W zależności od Państwa potrzeb dysponujemy zarówno stołami okrągłymi jak i prostokątnymi, o których układzie mogą decydować Państwo sami.

 

Dbając o komfort zarówno Gości weselnych jak i Państwa Młodych, oferujemy 11 pokoi w tym nowoczesny apartament, przygotowany specjalnie dla Nowożeńców.

Każdy pokój posiada łazienkę, telewizor oraz bezpłatny dostęp do Internetu.

Łącznie w naszej ofercie znajdą państwo 40  miejsc noclegowych.

 

Aby zapewnić niepowtarzalną oprawę Państwa przyjęcia dekorujemy stoły świeżymi kwiatami oraz świecami.

 

Cena obejmuje :

Wynajem Sali

Załączone menu

Obsługę

Apartament dla Nowożeńców

Podstawową dekorację stołów

Dekoracyjny okrągły chleb na przywitanie Młodej Pary

Wino musujące dla gości

Możliwość skorzystania z rzutnika

Duży monitorowany parking

Cena  zestawu na rok 2018 to 250,00 zł za osobę

 

Menu

 

Przystawki (do wyboru jedna):

  1. Terrina rybna z konfiturą z czerwonej cebuli, galaretką z ogórka kiszonego oraz piaskiem malinowym
  2. Frittata warzywna z sałatką z rukoli, oraz dipem paprykowym
  3. Rostbef z kremowym nadzieniem i sałatką z buraków
  4. Galantyna z indyka z chutney’em śliwkowym oraz pudrem z boczku

 

Zupy (do wyboru jedna):

  1. Rosół z makronem
  2. Krem borowikowy z kluseczkami i prażoną cebulą
  3. Krem cebulowy z grzanką i posypką orzechową
  4. Krem z kukurydzy z pudrem z wędzonego boczku

 

Dania główne (do wyboru jedno):

  1. Schab wieprzowy nadziewany kaszanką w sosie musztardowym oraz kieszeń drobiowa nadziewana kiełbasą chorizo i suszonymi pomidorami
  2. Roladki drobiowe z nadzieniem pieczarkowo – pomidorowym w sosie porowym oraz rolada wieprzowa nadziewana wątróbką drobiową
  3. Roladka z kurczaka w orzechach i słoneczniku faszerowana szpinakiem i marchewką oraz polędwiczka wieprzowa nadziewana boczkiem i serem blue w sosie z suszonych pomidorów i bazylii
  4. Polędwiczka wieprzowa w szynce dojrzewającej na sosie serowym podana na talerzu, dodatkowo na półmisku: pieczone podudzie z kurczaka oraz bitki wieprzowe z sosem pieprzowo – cebulowym

Dodatki (do wyboru jeden):

  1. Ziemniaki puree
  2. Kluski śląskie
  3. Rozetka ziemniaczana

 Surówki (do wyboru jedna):

  1. Zestaw surówek ( 3 rodzaje)
  2. Mix sałat z sosem winegret

 

Desery (do wyboru jeden):

  1. Panna cotta z galaretką wiśniową oraz sosem malinowym
  2. Mus czekoladowo- piernikowy z konfiturą wiśniową oraz bitą śmietaną
  3. Suflet czekoladowy z sorbetem mango i coulis malinowym
  4. Puchar lodów z sałatką owocową , bitą śmietaną i sosem mango

 

 Zimna płyta:

  • Rolady mięsne oraz wędliny
  • Galantyna z kurczaka oraz mięsa pieczone
  • Śledź w burakach, w oleju, po kaszubsku
  • Tatar ze śledzia z kawiorem ogórkowym
  • Tymbaliki drobiowe i galaretki wieprzowe
  • Sałatki ( do wyboru dwie) : jarzynowa, z kurczakiem, porowa, tuńczyk z brokułami
  • Sosy ( do wyboru dwa) : tatarski, chrzanowy, cumberland,

paprykowo – kaparowy

  • Ciasto i owoce
  • Pieczywo

 

 

Danie ciepłe pierwsze (do wyboru jedno):

  1. Rozmarynowe ragout z indyka
  2. Węgierska zupa gulaszowa
  3. Gulasz wieprzowy z pieczarkami
  4. Kurczak w pomidorowym sosie curry

 

Danie ciepłe drugie (do wyboru jedno):

  1. Szynka pieczona w całości z sosem demi glace, kremową kaszą pęczak i kapustą zasmażaną ( danie serwowane na Sali)
  2. Konfitowane udko z kaczki podane z puree z zielonego groszku, z sosem porzeczkowym, i surówką z czerwonej kapusty
  3. Policzki wołowe duszone w czerwonym winie podane z puree ziemniaczano – pietruszkowym oraz marchewkami glazurowanymi
  4. Filet z miruny na sosie z wędzonej papryki podany z ciecierzycą

 

Danie ciepłe trzecie(do wyboru jedno) :

  1. Pieczona karkówka w sosie własnym z kluskami gnocchi i glazurowanymi burakami na ciepło
  2. Polędwiczka z dorsza w boczku na sosie cytrynowym z kalafiorem romanesco na kremowym risotto
  3. Zraz wieprzowy w sosie kminkowym z ćwikłą z chrzanem i kopytkami
  4. Szaszłyk z rolad drobiowych na sosie chili podany z frytkami oraz surówką z marchewki z pomarańczą

 

Danie ciepłe czwarte (do wyboru jedno):

  1. Żurek z jajkiem i białą kiełbasą
  2. Kwaśnica z wędzonym żeberkiem
  3. Barszcz z krokietem lub pasztecikiem
  4. Barszcz ukraiński

Napoje:

  • Kawa i herbata w formie bufetu bez limitu
  • Napoje gazowane ( pepsi, mirinda, 7up) bez limitu
  • Soki owocowe (jabłkowy, pomarańczowy) , woda bez limitu

 

Dodatkowe atrakcje kulinarne i alkoholowe:

  • Fontanna czekoladowa
  • Bufet z mini deserami
  • Barman
  • Bufet z owocami morza
  • Pieczone prosię ( serwowane na sali )
  • Grill w patio

 W ofercie również:

  • Pokoje gościnne
  • Transport osób ( samochód 8 – osobowy )
  • Samochód do ślubu ( Jaguar )
  • Animatorka dla dzieci
  • Pokrowce na krzesła ( białe )

Comments are closed.