Oferta oraz menu weselne na rok 2019

20 października 2017 0

Oferta oraz menu weselne na rok 2019

 Ślub i wesele to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu.

Ten wyjątkowy dzień wymaga uroczystej oprawy i szczególnego miejsca.

Na tą wyjątkową okazję, przygotowaliśmy dla Państwa specjalną ofertę.

Przyjęcia weselne organizowane są na „Sali Letniej”, która składa się z dwóch poziomów:

Parter, na którym ugościć możemy do 160 os.

Antresola mieszcząca do 70 os.

(podane ilości są zależne od rodzaju stołów)

 W zależności od Państwa potrzeb dysponujemy zarówno stołami okrągłymi jak i prostokątnymi, o których układzie mogą decydować Państwo sami.

 Dbając o komfort zarówno Gości weselnych jak i Państwa Młodych, oferujemy 11 pokoi w tym nowoczesny apartament, przygotowany specjalnie dla Nowożeńców.

Każdy pokój posiada łazienkę, telewizor oraz bezpłatny dostęp do Internetu.

Łącznie w naszej ofercie znajdą państwo 40 miejsc noclegowych.

 Aby zapewnić niepowtarzalną oprawę Państwa przyjęcia dekorujemy stoły świeżymi kwiatami oraz świecami.

 Cena obejmuje:

  • Wynajem Sali
  • Załączone menu
  • Obsługę
  • Apartament dla Nowożeńców
  • Dekorację stołów
  • Dekoracyjny okrągły chleb na przywitanie Młodej Pary
  • Wino musujące dla gości
  • Możliwość skorzystania z rzutnika
  • Duży monitorowany parking

 Cena zestawu to 250zł od osoby

 Przystawki na zimno (do wyboru jedna):

  •  Sałatka z kurczakiem, pomarańczą i dressingiem malinowym
  • Pate z wątróbki drobiowej z karmelizowaną gruszką, piaskiem malinowym i chałką
  • Suflet z zielonego groszku z chutney` em z ananasa i jalapeno oraz sosem jeżynowym
  • Tarta szpinakowa z suszonymi pomidorami, serem pleśniowym i sosem ziołowym

 Zupy (do wyboru jedna):

  •  Rosół z makaronem
  • Consome grzybowe z konfitowanym żółtkiem i ziemniaczanymi gnocchi
  • Krem z kukurydzy z pudrem z wędzonego boczku
  • Krem z kopru włoskiego z gruszką i orzechami włoskimi

 Dania główne (do wyboru jeden zestaw):

  •  Pierś z kaczki z gołąbkiem z kaszy jaglanej, sosem wiśniowym i glazurowanymi burakami
  • Roladki drobiowe z nadzieniem pieczarkowo – porowym w sosie porowym z kaparami oraz wolno pieczonymi żeberkami wołowymi
  • Roladka z kurczaka w panierce z orzechów i słonecznika faszerowana szpinakiem oraz polędwiczka wieprzowa nadziewana boczkiem i serem blue w sosie z suszonych pomidorów i bazylii
  • Polędwiczka wieprzowa w szynce parmeńskiej na sosie serowym podana na talerzu, dodatkowo na półmisku: eskalopki z indyka z chutney` em gruszkowym, oraz udziec z kurczaka nadziewany kasztanami i wędzonym boczkiem

 Dodatki do dania głównego (do wyboru jeden):

  •  Ziemniaki puree
  • Rozetka ziemniaczana
  • Kluski śląskie

 Surówki do dania głównego (do wyboru jedna):

  • Zestaw surówek
  • Mix sałat zielonych z sosem vinegret

 Deser (do wyboru jeden):

  •  Semifreddo karmelowe z konfiturą z czarnego bzu oraz kruszonymi preclami
  • Sernik parzony z owocami leśnymi i pudrem z białej czekolady
  • Panna Cotta waniliowa z galaretką jeżynową i kawiorem pomarańczowym
  • Śliwki flambirowane z lodami śmietankowymi i kruszonką kokosową

 Zimna płyta:

 Wędliny oraz rolady mięsne:

  • drobiowa ze szpinakiem
  • schabowa faszerowana wołowiną
  • z polędwiczki wieprzowej w boczku ze śliwką
  • Mięsa pieczone:
    • karkówka szpikowana czosnkiem
    • szynka pieczona w ziołach,
    • galantyna drobiowa z chutney` em morelowym
    • boczek rolowany z dziczyzną
  • Ryba w zalewie z octu jabłkowego z warzywami
  • Śledź po kaszubsku oraz w śmietanie z jabłkiem
  • Galaretki wieprzowe
  • Tymbaliki drobiowe
  • Koreczki ze śliwkami i oliwkami w boczku
  • Kofty z dipem pomidorowym
  • Sałatki (do wyboru dwie): z kurczakiem, jarzynowa, tabboulech, meksykańska, z selera naciowego i winogronami, z burakiem i serem feta
  • Ciasto, owoce
  • Pieczywo

 Danie pierwsze (do wyboru jedno):

  •  Coq au vin – kurczak w winie
  • Gulasz galicyjski
  • Forszmak wieprzowy
  • Kurczak curry z warzywami

 Danie drugie (do wyboru jedno):

  •  Szynka pieczona z sosem chrzanowym, ziemniakami pieczonymi i sałatką z buraków
  • Konfitowane udko z kaczki podane na puree z czerwonej kapusty z sosem porzeczkowym
  • Policzki wołowe duszone w czerwonym winie z sosem z czarnego bzu, puree pietruszkowo – gruszkowym i marchewkami glazurowanymi
  • Filet z miruny na sosie z wędzonej papryki, podany z ciecierzycą

 Danie trzecie (do wyboru jedno):

  • Szpikowana wieprzowina w sosie kminkowym z placuszkami gryczanymi i ćwikłą z chrzanem
  • Filet z dorsza na puree z białych warzyw z rattatouille
  • Filet z kurczaka nadziewany fenkułem podany z sosem kaparowym, bezą ziemniaczaną i warzywami pieczonymi
  • Szarpana wieprzowina (pulled pork) w sosie porter z frytkami i sałatką z ogórków

 Danie czwarte:

  • Żurek z jajkiem i białą kiełbasą
  • Strudel z kapusta i grzybami podany z czerwonym barszczem
  • Kwaśnica z wędzonym żeberkiem
  • Barszcz czerwony z podsmażanymi pierogami z mięsem

 Napoje:

  • Kawa i herbata w formie bufetu bez limitu
  • Napoje gazowane (pepsi, mirinda, 7up) bez limitu
  • Soki owocowe (jabłkowy i pomarańczowy), woda bez limitu

 Dodatkowe atrakcje kulinarne i alkoholowe:

  • Bufet z mini deserami
  • Alkohol (wódka, wino, piwo) bez limitu
  • Barman
  • Wiejski stół
  • Grill w patio
  • Pieczone prosie z dodatkami serwowane na sali

 W ofercie również:

  • Pokoje gościnne
  • Transport osób (samochód 8 – osobowy)
  • Animacje dla dzieci
  • Pokrowce na krzesła (białe)

 

Comments are closed.